29/01/2010

Cop d’estat al CEV

Com molts i moltes de vosaltres sabreu, en la nova proposta de composició del Consell Escolar Valencià feta pel Molt Honorable Conseller Blackberry Fontain els MRPs desapareguem i perdem la nostra representació d’un conseller. Es tracta d’una maniobra més de l’actuació administració educativa per tal de seguir passant el “rodillo” per damunt de la mínima dificultat i entrebanc que es puga presentar. És la berlusonització de la política valenciana duta a les màximes conseqüències: si la llei impedeix el despotisme, el absolutisme polític, el nepotisme, les maniobres especulatives o lucratives… és molt senzill, canviem la llei. La majoria absoluta del PP ens està portant progressivament a la sostracció de la democràcia i de la partipació com a instrument de salut i benestar social.

Tot i que el CEV actualment és un orgue quasi mort, amb poca activitat i iniciativa, i intencionadament condemnat a l’ostracisme per l’actual administració educativa valenciana, els MRPs, junta a altres organitzacions progressistes, sempre hem mantingut un discurs i un plantejament coherent amb el nostre model d’escola pública, popular (si continuem molt de temps més en aquesta línia “popular” pot ser voldrà dir del PP) i valenciana, basada en una opció inequívoca d’integració i interacció amb el seu entorn , amb plantejaments crítics i autocrítics que ens permeten avançar cap a una societat més justa i solidària. La nostra oposició a les polítiques privatitzadores o potenciadores del negoci privat educatiu ha estat sempre palesa a qualsevol àmbit social i educatiu, i per supost al CEV. Amb tot, no és l’enfrontament ideològic el que els ha molestat… això ho tenen amortitzat i saben que som una minoria poc influient i per tant poc perillosa, el que de veres els molesta són les actituds crítiques al seu del CEV. Ells volen un organisme dòcil i sumís, on els seus plantejaments siguen acceptats per “abrumadora” majoria… i nosaltres, els MRPs, som la “mosca rocinera” que quasi sempre està discrepant o qüestionant els seus plantejaments i oposant-nos a aquelles actuacions que considerem contraries a la equitat i a la superació de les desigualtats. A la nova proposta s’incrementa substancialment el pes dels representants de l’Administració Educativa (gent afí al sistema) a costa de la disminució de representats de l’alumnat, del professorat, dels MRPs… Així, vegem com apareixen noves entitats com Consell Valencià de Cultura, Acadèmia de la Llengua… o s’incrementa el pes específic del cos d’inspectors o de la patronal educativa, i apreixen representats els directors. En síntesí, el Molt Honorable s’assegura un organisme dòcil, disposat a “ofrenar noves glòries a Espanya”.

Des de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià volem fer palès el nostre malestar i preocupació per aquests tipus d’actuacions que tenen com a objectiu final la sostracció del debat educatiu i la subtil imposició d’un pensament únic que siga capaç de donar suport a les actuacions de la nostra administració educativa, fins i tot en aquelles tan rocambolesques com el xinès mandarí o tan malintencionades com Educació per a la Ciutadania.
josep vicent bataller
jvbatall@ono.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *